الصفحات

السبت، 10 أغسطس 2013

كيكـــة قـــدرة قــــادر


من أجمل الكيكات التى جربتها وعجبتنى جدا .. قد يبدو أنها صعبة لكنها سهلة جدا و تعطينا نتيجة رائعة ..

سنمر بثلاث خطوات لتحضيرها ..



أولاً : الكراميل :-

(1)
للكراميل سنحتاج:
نصف كوب سكر- ملعقة كبيرة ماء - ملعقة عسل نحل (معلومة سمعتها حيث يساعد على منع التسكُر) -نصف ملعقة فانيليا سائله
كيس كراميل جاهز (إختيارى)

نضع كل المكونات على النار( ما عدا الكراميل الجاهز ) مع التقليب المستمر حتى يصبح لونه ذهبى مثل لون الكراميل المعتاد ..
نغلق النار ونضيف لهم  كيس الكراميل الجاهز  ونقلب ثم نصب الكراميل فى قاع الصينية التى ستستخدمها فى عمل الكيك ونتركها جانباً..




وليس شرطاً أن توزعى الكراميل بإنتظام فقط وزعيه بعشوائية فى قاع الصينية وعلى الجوانب ..


(2)الخطوة التانية

إستخدمت باكيت كريم كراميل جاهز وحضرته مثل ما هو مكتوب على العبوة
وهذا حتى نقلل الوقت المستخدم فى عمل الكيك ..
فجبت باكيت الكريم ووضعت محتوياته مع كوبين لبن كبار أو نصف لتر لبن وتركته على النار مع التقليب حتى وصل لمرحلة الغليان ثم تركته على نار هادئة بعد ذلك دقيقة مع التقليب ثم طفيت النار وصبيت الخليط فوق الكراميل فى الصنية وتركته جانباً 


..



(3)للكيك

بيضتين مع ملعقة كبيرة فانيليا سايله
وكوب سكر
وخمس ملاعق صغيرة لبن بودره
 سنضع المكونات كلها مع بعض ونضرب بقوة (ممكن بالخلاط ) مدة خمس دقايق ..
ثم نضع عليهم نصف كوب زيت مرة واحده ونضرب مرة أخرى
ثم كوب دقيق مخلوط مع ملعقة كبيرة بكنج باودر وننزله بالتدريج على الخليط السائل مع التقليب بطريقة الكيك العاية ..
( يمكن إضافة نصف ملعقة صغيره قرفة وربع ملعقة صغيرة جنزبيل و3 ملاعق صغيره كاكاو خام) مع الدقيق قبل اضافته.






بعد ذلك ننزل بخليط الكيك فوق الكريم كراميل ( ىالسائل ) لكن إنتبهي: بدون تقليب كي لا تتداخل الطبقات معًا ,  سنلاحظ إنه خليط سميك شوية عن المعتاد للكيك لذا نحاول أن نوزع الخليط فى الصينية بالتساوى قدر الإمكان ولكن بدون استخدام ملعقة .. فقط بإمالة الصينية . 


... ثم ندخلها فرن ساخن أو حتى غير ساخن عادى مع قدرة قادر ليست مشكلة
وهذه معلومة سمعتها من شيف أسامة .. قال ليس شرط تسخين الفرن مع قدرة قادر
فى حمام مائى أو صنية بيها ماء ساخن ..

نتركها بالفرن تلات أرباع ساعه فقط ..



( لكن إن صنعتي انتِ الكريم كراميل تترك ساعه ونص على 180)

 وبعد ما بتخرج بنخرجها بالراحة وبنسيبها تبرد وهيا فى الصنية وبعدين ندخلها التلاجة (وهيا فى القالب لسه خلى بالك متقلبيهاش ) ساعه فقط تتماسك فى الثلاجة .. ثم تقلب وتقدم ..

لو صنعتي أنت الكريم كراميل لابد من تركها 
6 ساعات فى التلاجة فى تلك الخطوة دى ولذلك تختصر الوقت ونصنعها بكريم كراميل جاهز..


 عند خروجها سنجد الطبقات أصبحت الكيك تحت والكريم فوق وفوقه الكراميل ..

جميلة للغاية , جربوها



هناك 7 تعليقات:

  1. بسمة بتتساب في الفرن أد ايه لو الكريم كراميل جاهز؟

    ردحذف
  2. بتتساب فى الفرن تلت أرباع ساعه زى ما أنا كاتبة يادينا تحت الصورة قبل الأخيرة :)

    ردحذف
  3. عملتها يا بسمة وطلعت جميلة
    تسلم ايديكي

    ردحذف
    الردود
    1. الله يسلمك يااارب يادينا وبألف هنا عليكم يااارب ..
      فرحتينى :)

      حذف
  4. ممكن من الأول أستخدم الكاراميل الجاهز في علبة الكريم كاراميل من غير ما أعمل أول خطوة ؟
    وأحطه زي ما هو من غير تسخين ؟

    ردحذف
    الردود
    1. أيوة طبعاً ممكن جداً .. أنا بس بحب الكراميل كتير فلذلك عملت أول خطوة :)
      وتحطيه عادى من الكيس على طول :)

      حذف
  5. استخدمت الكراميل الجاهز بدون وضعه على النار هل ستكون الكيكة جيدة أم لا؟

    ردحذف