الصفحات

السبت، 21 ديسمبر 2013

السالمون المشوي

مشاركة من صديقة المدونة : أروى الطويل


السالمون المشوي 


السلمون من الأسماك اللذيذه جدًا والمفيدة ودهون مفيده للمخ .. اوميجا-3

المقادير : 
- شرائح سمك السالمون
- علبة كريمة طهي
- شبت
-ملح
-فلفل
- عصير ليمون ( لنقع السمك )
- قطرات زيت زيتون لتشويح السمك 



الطريقة : 
- انقعي السلمون في ملح وعصير ليمون لمده نصف ساعه ..
في طاسه تيفال او شوايه ممسوحه بزيت زيتون ضعي السلمون علي نار متوسطه ..
سينضج خلال 10 دقائق ..اتركيه في الطاسه وحضري الصوص ..



اثناء تسويته علي الشواية 



لتحضير الصوص : 
ضعي , نصف كوب كريمه طبخ ,شبت ,ملح وفلفل اسود 
اخلطيهم معًا وارفعيهم علي النار وقلبي حوالي دقيقتين ليدفئ  ..


تحضير الصوص ( كريمة طهي - شبت - ملح - فلفل) 

رصي السلمون في الطبق وضعي عليه الكريمه ..
يمكنك تناولها مع خضار سوتيه أو بطاطس مهروسه أو أرز أبيض ..

بالهنا و الشفا :) 








هناك 4 تعليقات:

  1. شكلها وصفة شيك يا أروى
    تسلم ايدك

    ردحذف
  2. طيب انا مش بحب طعم زيت الزيتون في الاكل.. ينفع استبدله بزيت ذرة؟ ولا الطعم هيكون مختلف وابقى بوظت الوصفة؟

    ردحذف
  3. @ ساره ..
    شكرا جزيلا لكِ

    @يويو
    طعم زيت الزيتون مش باين نهائي لان يادوب بتمشي كدا مسح ع الطاسه ..ممكن تستخدمي أي حاجه تانيه زبدة أو سمنه براحتك

    ردحذف