المقادير
نصف كيلو فراخ مخلية ومقطعة مكعبات كبيرة
ملعقتين صويا صوص حلو
ملعقتين كاتشب
ملعقة عسل
ملعقة صغيرة زعتر
ملح وفلفل
فصين توم مفرومين أو ملعقة صغيرة بودرة ثوم
حلقات فلفلتين رومي
للوجه: ملعقتين صويا صوص وملعقتين كاتشب
الطريقة
تتبل الفراخ بالثوم والصويا صوص والكاتشب والعسل والزعتر والملح والفلفل لمدة ساعتين على الأقل
ضعي الفلفل الرومي مع الفراخ في إناء على نار عالية حتى يتغير لونها فقط
انقلي الفراخ إلى إناء بايركس وغطي وجهها بخليط الصويا صوص والكاتشب
غطي الإناء وأدخليه الفرن على درجة حرارة متوسطة إلى عالية لمدة نصف ساعة أو حتى النضج
..
أى عسل هو المقصود؟
ردحذفعسل النحل (:
ردحذفايه الهدف من اننا نسويها شوية فوق وبعدين ندخلها الفرن ..هيحصل حاجة لو دخلتها الفرن على طول ؟
ردحذفتخيلي لسه شايفة السؤال!
حذفبديها الصدمة فوق عشان ماتنشفش في الفرن لأنها قطع صغيرة
أظن التسوية من فوق بتسرع عملية الطهي
ردحذف