الصفحات

الاثنين، 20 مايو 2013

فراخ بالصويا صوص





المقادير

نصف كيلو فراخ مخلية ومقطعة مكعبات كبيرة
 ملعقتين صويا صوص حلو
ملعقتين كاتشب
ملعقة عسل
ملعقة صغيرة زعتر
ملح وفلفل
فصين توم مفرومين أو ملعقة صغيرة بودرة ثوم
حلقات فلفلتين رومي

للوجه: ملعقتين صويا صوص وملعقتين كاتشب

الطريقة

تتبل الفراخ بالثوم والصويا صوص والكاتشب والعسل والزعتر والملح والفلفل لمدة ساعتين على الأقل

ضعي الفلفل الرومي مع الفراخ في إناء على نار عالية حتى يتغير لونها فقط
انقلي الفراخ إلى إناء بايركس  وغطي وجهها بخليط الصويا صوص والكاتشب

غطي الإناء وأدخليه الفرن على درجة حرارة متوسطة إلى عالية لمدة نصف ساعة أو حتى النضج

..

هناك 5 تعليقات:

  1. أى عسل هو المقصود؟

    ردحذف
  2. ايه الهدف من اننا نسويها شوية فوق وبعدين ندخلها الفرن ..هيحصل حاجة لو دخلتها الفرن على طول ؟

    ردحذف
    الردود
    1. تخيلي لسه شايفة السؤال!
      بديها الصدمة فوق عشان ماتنشفش في الفرن لأنها قطع صغيرة

      حذف
  3. أظن التسوية من فوق بتسرع عملية الطهي

    ردحذف