الصفحات

السبت، 17 أغسطس 2013

بيض بالفلفل


وجبة لذيذة ومغذية وتصلح للإفطار أو العشا كتغيير عن المعتاد وتصلح أيضا لكل من يتبع حمية غذائية لتخفيف الوزن ..

يمكنك ايضا التغيير فى الوصفة تبعا للمتاح لك فى المنزل ..
فبإمكانك استبدال الفلفل الألوان بفلفل أخضر وحذف أى من المكونات حسب الرغبة ..



المقادير

* فلفل ألوان حجم متوسط أو كبير
* بيض بعدد الفلفل ( لكل حبة فلفل حبة بيض)
* جبنة نستون أو حتى قطع جبنة قريش أو لبنة أو ملاعق من الجبنة الكاسات (بعدد الفلفل أيضا )
* رشة بهارات أو زعتر أو فلفل أسود حسب رغبتك
* زيتون وسلامى أو بسطرمة أو لانشون (إختيارى)




الطريقة


نحضر الفلفل وننزع اللُب ونفرغها من البذور .. إن كانت الحبة صغيرة نتركها على حالها كما لو كنا سنحشيها ..
أما إن كانت كبيرة نقوم بتقسيم كل حبة طوليا كما فى الصورة ..
نرص حبات الفلفل بجانب بعضهم فى صينية

نحضر البيض ونضربه مع قليل من الملح والفلفل ونوزع البيض بالتساوى داخل حبات الفلفل أو لا نضربه ولكن نصب كل بيضة بحرص فى كل حبة فلفل ونرشها بقليل من الملح ونضع قطعة صغيرة من الجبنة عليها وقليل من حبات الزيتون المقطع والسلامى و اللانشون ونرش قليل من الزعتر على الوجه ..

نُدخل الصنية بحرص فى الفرن لمدة عشر دقايق على نار متوسطة أو حتى يتم تسوية البيض وبعد استوائها من الممكن رش قليل من المونزريلا على الوجه وتدخل تحت الشواية خمس دقايق لتذوب الجبنة ..

وبالهنا والشفا 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق