الصفحات

السبت، 7 سبتمبر 2013

قرنبيط بالبشاميل واللحمة المفرومة

طريقة رائعة لعمل القرنبيط






المقاديرو الطريقة

- ربع كيلو لحم مفروم
 نقوم بتعصيجه بالطريقة المعتادة ( بصلة مفرومة وفص ثوم مفروم

وبهارات ربع ملعقة صغيرة ممسوحة من كل من (فلفل اسود -بابريكا- حبهان مطحون-جنزبيل-ملح) نصف ملعقة صغيرة بهارات لحم
ونتركها تستوى وعند تمام النضج نغلق النار ونتركها جانباً ..

- القرنبيط 
استخدمت حوالى ربع كيلو قرنبيط أو أكثر قليلاً 
نقوم بسلقة فى ماء مغلى وكمون كتير (ملعقة كبيرة )


- البشاميل 
وضعت ملعقة زيت وعليها بصلة مقطعة ثم فصين ثوم مفروم
ونقلب حتى يذبل ثم نضيف الدقيق (3 ملاعق كبيرة ممتلئة )
ثم قطعت 3 زهرات قرنبيط (من الذى تم سلقه ) قطع صغيرة جداً وضفتهم للبصل والدقيق
وقلبت مرة أخرى
ثم ضفت 
كوب لبن كبيرة 
وكوب ماء مذاب فيه مكعب مرقة واحد (يمكن إستبداله بكوب شوربة )
ورشة فلفل ربع معلقة ممسوحة ومعلقتين كبار  لافاشكيرى أو جبنة كاسات ..
وقلبت حتى تماسك معي ( لا تقلقي قد يأخذ وقتًا )
ثم ضربت الخليط المتكون في الخلاط أو بالهراسة ( هاند بلندر)


بعد ذلك قطعت بقية القرنبيط إلى مكعبات ووضعته  بالصينية وعليهم كمية تغطيهم بالكامل بشاميل
وقلبتهم معًا جيدًا ثم ساويت الصينية ثم وضعت عليهم اللحم المعصج

ثم باقى البشاميل كله

ثم جبنة مونزريلا كتيرة على الوجه حتى تمام التغطية


ثم أدخلتها تحت الشواية ( إستغررقت حوالي نصف وكانت قد احمرت وتماسكت جيدًا )

قدمتها مع زيتون مخلل لان ملحها خفيف زى الكريمه  و عيش أسمر .
وجميلة جدًا إن شاء الله تعجكم  ..



وبألف هنا 

هناك 3 تعليقات:

  1. ابنتي تعشق القربنيط سأجرب هذه الطريقة إن شاء الله

    ردحذف
  2. عملتها النهاردة وعجبتني جدا جدا تسلم ايدك يا بسمة

    ردحذف
  3. كنت جايبة قرنبيطة صغيرة من عدة ايام و منظرة اعمل الوصفة دي كإحتفال بيا ... بجد طلعت وهمية زي عادة وصفاتك يا بسمة , بس انا مكنش عندي لحم مفروم فحطيت فرانكفورت مكانة و كان ظريف جدًا بردو ... ربنا يجعله في ميزان حسناتك :)

    ردحذف