كفتة البطاطس الشهية |
المقادير:
* 1/4 كيلو مفروم
* حبة بطاطس كبيرة
* 1 بصلة متوسطة
* 2 ملعقة بقدونس مفروم
* دقيق
* 1 بيضة
* ملعقتين لبن
* بقسماط
* ملح
* فلفل اسود
* زنجبيل بودرة
* قرفة
* كارى
* كركم
* بهارات
* حبهان ولورا مطحون
* زيت للقلى
* ملعقة سمن للعصاج
الطريقة:
*نعصج اللحم:
نقطع البصل صغير جدا ونشوحه فى السمن حتى يصفر أول ما يبدأ في الإحمرار
نضيف اللحم والتوابل ونقلب حتى يتغير لون اللحم كله..
*نقوم بسلق البطاطس ونهرسها بالشوكة..
نقلب البطاطس بالبقدونس والعصاج فى إناء ونشكلها على شكل كور صغيرة مثل (البينج بونج)
نقلب البيض على اللبن |
نغطي الكور بالدقيق ثم البيض ثم البقسماط
(أضفت لمعلقتي الدقيق ملعقة نشا وقليل من بهارات اللحم وملح بسيط وقلبتهم جيدًا)
وأدخلت خليط الكفته فى الثلاجة لمدة نصف ساعه قبل التشكيل حتى يَسهل تشكيلها ..
*ستلاحظى عمومًا عند التشكيل انها غير مرتبة لكن بعد وضعها بخليط الدقيق والنشا سيسهل عليكى تشكيلها جدا ..
نضعها بعد ذلك فى خليط البيض واللبن واحدة واحدة ثم ننقلها فى البقسماط..
(أضفت لمعلقتي الدقيق ملعقة نشا وقليل من بهارات اللحم وملح بسيط وقلبتهم جيدًا)
وأدخلت خليط الكفته فى الثلاجة لمدة نصف ساعه قبل التشكيل حتى يَسهل تشكيلها ..
*ستلاحظى عمومًا عند التشكيل انها غير مرتبة لكن بعد وضعها بخليط الدقيق والنشا سيسهل عليكى تشكيلها جدا ..
نضعها بعد ذلك فى خليط البيض واللبن واحدة واحدة ثم ننقلها فى البقسماط..
*نقليها فى زيت سخن ولكنى أفضل تسويتها بالفرن فأقوم بدهنها بالزيت وأدخلها الفرن لتستوى .. |
سخنت الفرن أولًا 10 دقائق
ثم ندخلها الفرن الساخن على الرف السفلى حتى تحمر من الأسفل
ثم نفتح الشواية حتى تحمر من أعلى
ثم ندخلها الفرن الساخن على الرف السفلى حتى تحمر من الأسفل
ثم نفتح الشواية حتى تحمر من أعلى
و هذا شكل النتيجة النهائية |
طرية ولذيذة من الداخل ومقرمشة من الخارج بفعل النشا مع الدقيق :) |
خالص تحياتي , بالهنا و الشفا :) بسمة
شكلها حلوة قوي وكمان موفرة تسلم ايدك
ردحذف