الصفحات

الاثنين، 30 سبتمبر 2013

الأرز بالبسلة


المقادير

- كوبين أرز
- كيس بسلة مجمدة أو بسلة مع جزر حسب الرغبة
- لحم مفروم معصج حسب الرغبة (حوالي 4 ملاعق كبيرة)
- فصين ثوم مقطعين قطع صغيرة
- ملح وفلفل إسود

الطريقة

شوحي الثوم في قليل من الزيت إلى أن يتغير لونه.. ثم ضيفي اللحم المفروم ومقدار البسلة والملح والفلفل ومقدار مناسب من الماء المغلي

اتركي البسلة على نار متوسطة حتى تقترب من النضج ثم ضيفي الأرز وزيدي مقدار الماء إذا وجدتي أنه يحتاج إلى زيادة ودعيه ينضج بطريقة الأرز التقليدية

يقدم مع الزبادي.. وبالهنا والشفا

هناك 3 تعليقات:

  1. تسلم ايدك يا دينا .. انا بحب الطبق ده جدا .. ماما بتحب تعمله في العزومات
    بس اسمحيلي اقولك على طريقة تقديم مختلفة شوية ونوع من التغير في الطبق
    بتسوي البزلا والجزر جزء منه برا .. بتغرفي الطبق طبقات .. طبقة رز بالبزلا والجزر .. وفوقها طبقة عصاج . وبعدين طبقة بزلا وجزر بس .. وبعدين مكسرات . جربيها وان شاء الله يعجبك شكلها

    ردحذف
  2. شوفتك يا رضوى وإنتي مصوراه مرة قبل كده.. كان شكله حلو فعلا

    ردحذف
  3. حلو اوي ما شاء الله.. بس لو هعمله من غير لحمة مفرومة استغنى عن التوم كمان؟

    ردحذف