مع حر الصيف جربى هذه الوصفة الجميلة لتحضير الأيس كريم فى المنزل ..
المقادير
كوب لبن
كوب سكر
صفار 3 بيضات
أضيفى نصف كوب أى نكهة طبيعية تفضليها ( ممكن فواكه زى الفراولة أو الموز أو المانجو )
أنا هنا إستخدمت 4 ملاعق كبيرة عصير سريع الذوبان بنكهة التوت بدل الفاكهه
الطريقة
يتم ضرب جميع المكونات فى الخلاط جيدًا أو حتى تذوب حبات السكر ..
ونضعهم بحلة ونرفعهم على نار متوسطة دقيقتين أو ثلاثة (فقط حتى يبدأ الخليط فى الغليان عند الحواف )
لذا إنتبهى له جيداً فهو يحتاج فقط دقيقتين أو تلاتة ..
ثم نترك الخليط ليهدأ من نصف ساعه إلى ساعه ونضعه بعلبة بلاستيك محكمة الغلق وندخله الفريزر ساعتين
ثم نخرجه ونضيف له كوبين كريم شانتيه (يتم تحضيرهم مسبقاً)
ونقلب الخليط مع الكريمه بخفه وندخلهم الفريزر مرة أخرى لمدة ليلة كاملة ..
يمكن تقديمه بدون إضافة أى شئ له أو تزيينه بصوص شيكولاته أو كراميل أو إضافة مكسرات مجروشة على الوجه ..
أو تزيينه بإضافة قطع فاكهه له ..
أبدعى فى التقديم حسب رغباتك وحسب المتوفر لديكِ فى المنزل ..
ملحوظة
يمكن إضافة كوب ونصف فقط من الكريم شانتيه بدلاً من الكوبين إذا كنتى تريديه أخف ..
إذا استخدمتى كريم شانتيه مضاف له سكر قللى كمية السكر المستخدمة فى تحضير الأيس كريم لتلت أرباع كوب بدلاً من كوب ..
يا جماله :)
ردحذفإتفضلى ياساره :)
حذفكان فى ليكى سؤال هل ممكن نستبدل البيض بالكاسترد فى الوصفة
الحقيقة أنا مجربتش بس حاسه إن قوام الكاستردهيخلي الأيس كريم نفسه تقيل مش هيبقى هش كدا زى الأيس كريم:)
بيطلع طعمه أيس كريم بجد يا بسمة؟ ((:
ردحذفأيوة والله يادينا طعمه أيس كريم :D
حذفالفكرة كلها فى الكريم شانتيه على فكرة
بيبقى غالب على المكونات فبيعطى الدسامة للأيس كريم وفى نفس الوقت بيخليه هش زى الجاهز بالضبط :)
ينفع بدل الكريم شانتيه نستخدم بياض بيض مخفوق ؟؟
ردحذفمينفعش فى الطريقة دى ياشمس .. لأن الكميات أكيد هتختلف بس فى طريقة تانية جربتها قبل كدا بردوا ببياض البيض لو حابه أدور لك عليها وأكتبهالك :)
حذفتسلمي يا رب , بصي انا اجرب دي الاول و اقوللك رأيي و بعدين نشوف بتاعة بياض البيض , هو الصراحة كسل بس مش مستحل الواحد يستخدم بياض البيض بدون ما يدخل نار لأسباب صحية .
حذف