المعمر الحادق من أسهل وأطعم الأكلات ..يُستحب عمله فى صنية من الفخار
لكن إن لم يتوفر لديك الفخار يمكنك عمله فى صنية من البايركس..
المقادير:-
*كوب أرز كبير (وبنفس الكوب بنعاير باقى المقادير)
*نصف كوب شوربة
*كوب ونصف لبن كامل الدسم
*مكعب مرقة (إختيارى)
* ملعقة صغيرة ممسوحة ملح ونصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
* فرخة مقطعة ومسلوقة بالطريقة المعتادة ولكن لمدة نصف ساعه فقط (فسوف نكمل تسويتها فى الفرن )
الطريقة:-
- بعد سلق الفرخة بالطريقة المعتادة نحضر إناء ونضيف فيه معيار اللبن والشوربة ومكعب المرقة والملح والفلفل ونرفعهم على النار حتى تمام الغليان ..
- نغسل الأرز و نحضر طاجن الفخار نضع فيه اللبن والشوربة المغليين ونضيف إليهم الأرز المغسول ونرص على الوجه قطع الفراخ
(إنتبهى أن تختارى طاجن مناسب يصل الخليط لمنتصفة فقط حتى لا يقع منه شئ بالفرن ويحترق)
- نقوم بإدخال الطاجن الفرن على نار متوسطة على الرف الأوسط حتى يتشرب ويتحمر الوجه ..
- يأخذ حوالى نصف ساعه أو تلت أرباع ساعه حتى تمام النضج ..
ملاحظات
لنجاح المعمر عموماً يجب أن يكون :- *معيار السائل ضعف معيار الأرز.. إن كنتى تحبي الأرز مفلفل ضعى لكل كوب أرز كوب لبن وكوب شوربة
*إذا كنتى تحبي الأرز طرى ضيفي لكل كوب أرز كوب ونصف لبن ونصف كوب شوربة
*لا تكثرى من الملح إذا استخدمتى مرقة دجاج لإنها تكون مالحة بالفعل ..
*لا أستخدم زبدة لأنى أكتفى بالدهون الموجودة بالشوربة لكن إن أحببتى يمكنك إستخدام ملعقة كبيرة على هذا المقدار..
*أهم شرط لنجاح المعمر أن يكون اللبن والشوربة مغليين قبل إضافة الأرز لهم وندخلهم الفرن مباشرة بعد ذلك..
لكن إن لم يتوفر لديك الفخار يمكنك عمله فى صنية من البايركس..
المقادير:-
*كوب أرز كبير (وبنفس الكوب بنعاير باقى المقادير)
*نصف كوب شوربة
*كوب ونصف لبن كامل الدسم
*مكعب مرقة (إختيارى)
* ملعقة صغيرة ممسوحة ملح ونصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
* فرخة مقطعة ومسلوقة بالطريقة المعتادة ولكن لمدة نصف ساعه فقط (فسوف نكمل تسويتها فى الفرن )
الطريقة:-
- بعد سلق الفرخة بالطريقة المعتادة نحضر إناء ونضيف فيه معيار اللبن والشوربة ومكعب المرقة والملح والفلفل ونرفعهم على النار حتى تمام الغليان ..
- نغسل الأرز و نحضر طاجن الفخار نضع فيه اللبن والشوربة المغليين ونضيف إليهم الأرز المغسول ونرص على الوجه قطع الفراخ
(إنتبهى أن تختارى طاجن مناسب يصل الخليط لمنتصفة فقط حتى لا يقع منه شئ بالفرن ويحترق)
- نقوم بإدخال الطاجن الفرن على نار متوسطة على الرف الأوسط حتى يتشرب ويتحمر الوجه ..
- يأخذ حوالى نصف ساعه أو تلت أرباع ساعه حتى تمام النضج ..
ملاحظات
لنجاح المعمر عموماً يجب أن يكون :- *معيار السائل ضعف معيار الأرز.. إن كنتى تحبي الأرز مفلفل ضعى لكل كوب أرز كوب لبن وكوب شوربة
*إذا كنتى تحبي الأرز طرى ضيفي لكل كوب أرز كوب ونصف لبن ونصف كوب شوربة
*لا تكثرى من الملح إذا استخدمتى مرقة دجاج لإنها تكون مالحة بالفعل ..
*لا أستخدم زبدة لأنى أكتفى بالدهون الموجودة بالشوربة لكن إن أحببتى يمكنك إستخدام ملعقة كبيرة على هذا المقدار..
*أهم شرط لنجاح المعمر أن يكون اللبن والشوربة مغليين قبل إضافة الأرز لهم وندخلهم الفرن مباشرة بعد ذلك..
*الفرن يكون على درجة حرارة متوسطة أثناء الطهى ويوضع الطاجن على الرف الأوسط وبدون تشغيل الشواية ..
تسلم ايدك يابسمة .. انا كنت عملاه النهاردة وكنت اتمنى بصراحة اقرا موضوعك قبلها لأني عاملة غلطات بالعبيط .. انا عملته في برامات صغيرة فمعيار اللبن خاني وفار في الفرن .. كمان كنت حطااله لبن بارد ده غير اني كنت حاطه العيار كله لبن ! .. حجربه المرة الجاية بطريقتك واقولك النتيجة
ردحذفسؤال صحيح .. ممكن اعمل المعيار كله في بايركس صغير.. لأن البرام الكبير اتشق
الله يسلمك يارب يارضوى ..
حذفلأ المعيار دا كتير على بايركس صغير .. إعمليه فى صنية بايركس كبيرة أو متوسطة المهم المعيار يكون لوسط الصينية متكونش مليانة علشان ميفورش ويقع فى الفرن ..
جربيه وقولى لى النتائج :)
ما شاء الله يا بسومة .. أكيد يجنن :) .. تعيشى وتعملى يارب .. طول عمرنا بنعمله هنا بس أول مرة أسمع عنه بالفراخ .. طيب ده يتاكل جنبه إيه يا ترى ؟
ردحذفتسلمى ياطيبة ربنا يكرمك يارب ..
حذفأنا عن نفسى بقدم جنبه طبق سلطة وشوربة بالشعرية ..
ممكن شوربة خضار كمان تمشي معاه جداً :)
عملته النهاردة , هايل جدًا بجد تسلم ايدك يا رضوى
ردحذفمسلقتش الفراخ و لكني حمرتها في حتة سمن صغيرة خالص و مسكتة و حبهان و نصف ملعقة بصل مجفف . و سيبتهم يستوو مع بعض بتاع تلت ساعة كدا
و بعدين حطيت حتة صغيرة قشطة بعد ما ضيفت كله علي بعضه و قبل ما ادخلهم الفرن .
طلع طري و جميل اوي و الوش بتاعة حلو بدون شواية
عملت معاه كمان طبق باذنجان بالزيت و الليمون و الثوم .
مش انا .. بس كويس انك فكرتيني بيه :)
حذف