طبق مميز للمكرونة على الطريقة الليبية ... عبارة عن مكرونة باللحم أو الفراخ ..
المختلف فيه أننا لا نقوم بسلق المكرونة أولاً كما فى وصفات المكرونة العادية
لكننا نقوم بطهى المكرونة فى الصلصة كما سترون فى الطريقة ..
|
المقادير
*نصف كيلو لحم قطع أو دجاج قطع
*ربع كيلو مكرونة
*نصف كيلو عصير طماطم
*بصلة متوسطة مفرومة
*فصين توم مفرومين
*قرن فلفل حار (إختيارى) ويمكنك تبديله بفلفل حلو
*ملح - فلفل - كركم
الطريقة
1- نقوم بسلق اللحمة أو الفراخ بعد تشويحهم مع الحبهان والمستكة كما بالطريقة العادية لكن نقوم بتسويتهم نصف سوا فقط..
لاحظى أن الفراخ تستوى سريعاً فنقوم بتسويتها حوالى تلت ساعه فقط أما اللحمة فنقوم بتسويتها نصف ساعه أو 40 دقيقة فقط ..
2- بعد ذلك نحضر حلة ونضع بها ملعقة زيت وملعقة زبد
3- نضع البصل المقطع ونقلب حتى يصفر ثم نضيف له قرن الفلفل الحار بدون تقطيع ..
4- ثم نضيف قليل من الفلفل الأسود ونصف ملعقة صغيرة من الكركم
5- ثم نضيف مباشرة عصير الطماطم ونضيف اللحم أو الفراخ السابق تسويتهم ونترك المزيج على نار هادئة لمدة ربع ساعه مع إضافة شوربة لهم بمقدار كوبين ..
كما فى الصور
بعد إضافة عصير الطماطم و الفراخ . |
وبعد إضافة الشوربة |
6- بعد مرور الربع ساعه نضيف الملح والتوم المفروم والمكرونة النية ونزيد شوربة على الخليط حتى تغطى المكرونة تماماً بحوالى 5 سم
كما فى الصور
عند إضافة المكرونة |
لاحظي أن منسوب الصلصة أعلى من المكرونة |
7- وعلى نار هادئة نقوم بتغطيتها ونتركها تستوى فى هذه الصلصة لمدة ربع ساعه ونقوم كل خمس دقائق بالتقليب حتى لا تلتصق المكرونة بالقاع وحتى نلاحظ مستوى الصلصة فكلما قلت الصلصة نزيد عليها قليل من الشوربة حتى تمام الإستواء ..
فلا بد أن تكون الصلصة كثيرة وتغطى المكرونة حتى آخر لحظة أثناء الطهى ..
عند تمام الإستواء |
8- تقدم مباشرة فى طبق عميق وعلى وجه الطبق نضع الفراخ أو اللحم ..
وبالهنا والشفا :) |
ازيك يا بسمة , الوصفة تحفة كعادة أكلك
ردحذفعملتها النهاردة و طلعت جميلة جدًا ماشاء الله , و مأخدتش وقت لاني كنت محضرة الفراخ من قبلها بيوم .
السؤال ان الصوص بتاعها طلع خفيف شوية . انا مستخدمتش عصير طماطم لكن استخدمت صلصة ( 100 جرام علي اربع كبايات مية ) و زودت ماء كمان و انا بسوي المكرونة و دا اللي خلاها تخف . مش عارفة هل كنت ازود الصلصة شوية ولا مغطيش المكرونة مية ؟؟
بألف هنا عليكم ياشمس :)
حذفلأ لازم الصلصة تغطى المكرونة ودا اللى بيميز الطبق دا فممكن المرة الجاية تزودى ملعقتين صلصة كمان وإن شاء الله تضبط أكتر :)
ليس شرطا أن تكون الصلصة سميكة فى هذا الطبق .. 100 جم صلصة يعنى حوالى نصف كوب وهيا كافية جدا على ربع كيلو مكرونة .. لكن جربى تزودى بس معلقتين صلصة كمان وزودى الماء من البداية على الصلصة وقبل وضع المكرونة ..