مقادير العجين
ثلاثة أكواب دقيق
حوالي كوب من الماء الدافيء للعجن
نصف ملعقة صغيرة ملح
نصف ملعقة صغيرة سكر
ملعقة كبيرة زيت
للحشو
أربع شرائح سمبوسك أو 4 مربعات سبرينغ رول
تونة أو لحم مفروم أو بطاطس محمرة أو جبن حسب الرغبة
زيتون شرائح- طماطم وفلفل وبصل مقطعين قطع صغيرة
كاتشب
الطريقة
تخلط جميع مقادير العجين وتعجن لمدة حوالي خمس دقائق أو أكثر لتحصلي على قوام متجانس
قسمي العجين إلى أربع قطع وادهنيها بالزيت واتركيها لترتاح لمدة ساعة على الأقل حتى يسهل فردها
ادهني سطح بالزيت جيدًا ثم افردي كرة العجين بيدك أو بالنشابة
ضعي رقائق السمبوسك أو السبرينغ رول على شكل مربع وسط الدائرة
ضعي الحشو على مربع السمبوسك
اغلقي المطبق على الحشو بهذه الطريقة
ارفعي المطبق برفق وضعيه في وعاء تيفال مدهون بالزيت وحمريه على الجانبين على نار هادئة للوصول إلى اللون الذهبي
الشكل النهائي
ايه ضرورة ورقة السمبوسك ؟ ما ينفعش احط الحشو على طول في العجين ؟
ردحذفالسمبوسك بتتحط عشان تقوي الجزء اللي تحت عشان لما تشيليه ما يتقطعش منك.. لأن الجزء اللي تحت طبقة واحدة بعكس من فوق
ردحذفعملتها قبل كده من غير سمبوسك بس راعيت إني أخلي الجزء اللي في الوسط سميك عن الأطراف
طب لما العجين بتكتل في جزء معين بعد ما أطبقه أعمل إيع ؟؟ أو أ‘مل إيه عشان ميكلكعش مني وبالتالي فيه جوانب بتبقى معجنة
ردحذفانا بقيت مدمنة للمطبق الفترة اللي فاتت و لو فيه جزء مكلكع بعد ما بطبق العجين بفرده فرده بسيطة بالنشابه علشان اضمن توزيع العجين بالتساوي ... و بقيت اسيب جزء عجين بسيط برا و رقيق , علشان لو لاقيت ان فيه حتة فتحت الزقه بيها :))
حذفوالله يا حبيبة كله بيعتمد على فردك للعجينة على ما أظن.. يعني تبأي فرداها كويس فماتتكلكعش
ردحذف