المقادير
- كيس مكرونة 400 جرام
- علبة كريمة طهي 200 جرام
- ثلاث شرائح صدور فراخ متبلة ومقطعة قطع صغيرة
- حبة فلفل رومي
- ثلاثة أو أربعة فصوص ثوم حسب الحجم
- ثلاث شرائح جبن شيدر أو ثلاثة مثلثات جبنة نستو أو ثلاث ملاعق جبنة موتزاريللا
حسب المتاح لك
- نصف كوب لبن
- ملح وفلفل
الطريقة
- اسلقي المكرونة بالطريقة المعتادة.. وأثناء السلق ابدأي في تحضير الصوص
ضعي في وعاء قليل من الزيت.. شوحي الثوم والفلفل المقطعين إلى قطع صغيرة.. ثم ضيفي قطع الفراخ ودعيها تنضج
- بعد نضج الفراخ ضيفي علبة الكريمة إلى الفراخ واتركيهم على النار مع التقليب لمدة دقيقة تقريبا أو حتى يتغير قوام الكريمة
- ضيفي الجبن وقلبي حتى يذوب.. ثم ضيفي اللبن واضبطي الملح والفلفل
اتركي الخليط على النار مع التقليب لمدة دقيقة أخرى
صفي المكرونة ثم أعيديها مرة أخرى إلى الحلة
ضعي الصوص على المكرونة وقلبي وقدميها في الحال
استمتعي بطعمها الرائع (: بالهنا والشفا
الوصفة تحفة عن تجربة يا دينا تسلم ايديكي بجد
ردحذفأنصح فعلا اي حد يقراها يجربها و يقول رايه
انا عملتها مرة بالجمبري شوحته بدل الفراخ و كنت متبلاه قبلها , و بضيف علي الفلفل الاخضر قرن فلفل حامي , بتبقي فوق الممتازة و طعمها بيبقي قوي وواضح و مش حامي في نفس الوقت .
بتفرحيني دايما يا شمس (:
حذفبالهنا والشفا
جميلة جدا .. عملتها النهاردة .. الصوص أحلى وأخف من ما كنت بعمله بالدقيق والزبدة :) تسلم إيدك يا دندن :)
ردحذفبالهنا والشفا يا طيوبة (:
ردحذفهو ايه كريمه الطهى
ردحذفموجودة في السوبر ماركت تحت مسميات كتيرة منها جهينة ... و هي نفس الكريمة اللباني من عند اللبان .
حذفجميلة جداً فعلا تسلم ايدك :)
ردحذفتنفع بالمكرونة الاسباجتي ولا لأ؟ ولو عملتها من غير فراخ هتبقى حلوة برده ولا ايه؟
ردحذفتنفع مش هتقول لأ ... انا بعملها بالجمبري بتبقي رهيبة
حذفو اظن بردو من غير فراخ خالص تنفع كمكرونة بالصوص الابيض فقط ... بألف هنا و شفا .
بارك الله فيكي! جامدة جدا!
حذف