الصفحات

السبت، 9 نوفمبر 2013

مكرونة بالوايت صوص ( الصلصة البيضاء )



المقادير

- كيس مكرونة 400 جرام
- علبة كريمة طهي 200 جرام
- ثلاث شرائح صدور فراخ متبلة ومقطعة قطع صغيرة
- حبة فلفل رومي
- ثلاثة أو أربعة فصوص ثوم حسب الحجم
 - ثلاث شرائح جبن شيدر أو ثلاثة مثلثات جبنة نستو أو ثلاث ملاعق جبنة موتزاريللا
 حسب المتاح لك
- نصف كوب لبن
- ملح وفلفل



الطريقة

- اسلقي المكرونة بالطريقة المعتادة.. وأثناء السلق ابدأي في تحضير الصوص
ضعي في وعاء قليل من الزيت.. شوحي الثوم والفلفل المقطعين إلى قطع صغيرة.. ثم ضيفي قطع الفراخ ودعيها تنضج
- بعد نضج الفراخ ضيفي علبة الكريمة إلى الفراخ واتركيهم على النار مع التقليب لمدة دقيقة تقريبا أو حتى يتغير قوام الكريمة
- ضيفي الجبن وقلبي حتى يذوب.. ثم ضيفي اللبن واضبطي الملح والفلفل
اتركي الخليط على النار مع التقليب لمدة دقيقة أخرى
صفي المكرونة ثم أعيديها مرة أخرى إلى الحلة
ضعي الصوص على المكرونة وقلبي وقدميها في الحال

استمتعي بطعمها الرائع (: بالهنا والشفا

هناك 10 تعليقات:

  1. الوصفة تحفة عن تجربة يا دينا تسلم ايديكي بجد
    أنصح فعلا اي حد يقراها يجربها و يقول رايه

    انا عملتها مرة بالجمبري شوحته بدل الفراخ و كنت متبلاه قبلها , و بضيف علي الفلفل الاخضر قرن فلفل حامي , بتبقي فوق الممتازة و طعمها بيبقي قوي وواضح و مش حامي في نفس الوقت .

    ردحذف
    الردود
    1. بتفرحيني دايما يا شمس (:
      بالهنا والشفا

      حذف
  2. جميلة جدا .. عملتها النهاردة .. الصوص أحلى وأخف من ما كنت بعمله بالدقيق والزبدة :) تسلم إيدك يا دندن :)

    ردحذف
  3. بالهنا والشفا يا طيوبة (:

    ردحذف
  4. هو ايه كريمه الطهى

    ردحذف
    الردود
    1. موجودة في السوبر ماركت تحت مسميات كتيرة منها جهينة ... و هي نفس الكريمة اللباني من عند اللبان .

      حذف
  5. جميلة جداً فعلا تسلم ايدك :)

    ردحذف
  6. تنفع بالمكرونة الاسباجتي ولا لأ؟ ولو عملتها من غير فراخ هتبقى حلوة برده ولا ايه؟

    ردحذف
    الردود
    1. تنفع مش هتقول لأ ... انا بعملها بالجمبري بتبقي رهيبة
      و اظن بردو من غير فراخ خالص تنفع كمكرونة بالصوص الابيض فقط ... بألف هنا و شفا .

      حذف
    2. بارك الله فيكي! جامدة جدا!

      حذف